INDONESIE 12-12: SAMEN MEER LEVENS REDDEN

INDONESIE 12-12: SAMEN MEER LEVENS REDDEN

Email
Het consortium 12-12 lanceert een fondsenwervingscampagne om de humanitaire ramp in Indonesië aan te pakken.

Het consortium 12-12 lanceert een fondsenwervingscampagne om de humanitaire ramp in Indonesië aan te pakken.

Op vrijdag 28 september werd het noorden van het eiland Sulawesi in Indonesië getroffen door een zware aarbeving gevolgd door een tsunami. Volgens officiële cijfers zijn meer dan 1,5 miljoen mensen getroffen door de ramp waaronder veel gewonden. In augustus is het land al zwaar getroffen door een aardbeving in Lombok. De Indonesische regering doet een beroep op internationale hulp om het hoofd te bieden aan de noodsituatie.

Onze NGO-leden bereiden zich voor om de slachtoffers te helpen. Ze starten hulpprogramma’s op met medische, sanitaire en psychosociale bijstand, drinkbaar water en bescherming van kwetsbare groepen zoals kinderen.

Iedereen kan bijdragen door een gift te storten op de gezamenlijke rekening van het consortium BE19 0000 0000 1212.

Het consortium is een platform dat de 7 belangrijke Belgische ngo’s die actief zijn op het gebied van humanitaire noodhulp samenbrengt: Caritas International, het Rode-Kruis Vlaanderen, Handicap International, Dokters van de Wereld, Oxfam Solidariteit, Plan International België en Unicef België. Bij een ramp of humanitaire crisis organiseert het consortium een ​​fondsenwerving. Hierdoor kunnen de NGO-leden de hulpverlening aan de bevolking in de getroffen gebieden maximaliseren.