Doc'Riders: een nieuwe sportieve en solidaire uitdaging!

Doc'Riders: een nieuwe sportieve en solidaire uitdaging!

Email
Een nieuwe sportieve en solidaire uitdaging: Doc’Riders, een fietstocht van 200 km ten voordele van de ngo Dokters van de Wereld, af te leggen binnen de 24 uur in teams van drie personen.

Op 22 en 23 september 2018 organiseert de internationale ngo Dokters van de Wereld, in samenwerking met de stad Marche-en-Famenne, haar eerste solidaire fietsevenement: Doc'Riders.

Doc'Riders is een uniek gebeuren, bedoeld voor zowel natuurliefhebbers als sporters die zin hebben in een uitdaging. Beleef bijzondere momenten vol emoties, verleg je grenzen in een prachtig landschap en draag je steentje bij tot een solidaire samenleving.

De deelnemers zullen in teams van drie personen 200 km fietsen (zonder technische of elektrische ondersteuning) en moeten binnen de 24 uur de eindstreep halen. De tocht loopt door het hart van Wallonië en zal de fietsers de magie van de streek Famenne-Ardenne Ourthe & Lesse laten (her)ontdekken.

In de aanloop naar dit evenement zamelt elk team minstens 1.500 euro in (500 euro per persoon) ten voordele van de medische hulpacties van Dokters van de Wereld. Een originele manier om zich in te zetten voor de strijd tegen ongelijkheid, zowel in België als in de rest van de wereld.

Voor de stad Marche-en-Famenne is de samenwerking met Doc'Riders ook een manier om het werk van Dokters van de Wereld in een aantal Belgische steden te steunen. Burgemeester André Bouchat: "We steunen de solidaire inzet van de vrijwilligers van deze ngo in België. De teams van Dokters van de Wereld helpen kwetsbare groepen, mensen die geen geld hebben voor onderdak of verzorging."

De uitdaging van Doc'Riders is, ongeacht het niveau van de deelnemers, meervoudig: geld inzamelen, trainen, de wedstrijd uitrijden... Op elk moment kunnen de deelnemers rekenen op de steun van de medewerkers van Dokters van de Wereld, bijvoorbeeld voor tips in verband met de fondsenwerving, maar ook voor een trainingsprogramma dat iedereen de beste kansen geeft om de uitdaging tot een goed einde te brengen.

Doc'Riders verwacht alle liefhebbers van buitengewone ervaringen op 22 en 23 september in Marche-en-Famenne voor een onvergetelijk avontuur