Biketour 2017 - Vragen & Antwoorden

Biketour 2017 - Vragen & Antwoorden

Email
Heb je vragen? Misschien kan deze lijst je al op weg helpen!

Vragen

 1. Hoe schrijf ik mij als individu of als team in voor de Biketour?
 2. Hoe kan ik mijn profielpagina delen met anderen?
 3. Hoe kan ik mijn profielfoto wijzigen?
 4. Hoe kan ik de naam van mijn team wijzigen?
 5. Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens wijzigen?
 6. Hoe kan ik een deelnemer sponsoren?
 7. Ik heb een overschrijving gedaan maar mijn gift verschijnt niet op de website: wat nu?
 8. Is mijn gift fiscaal aftrekbaar?
 9. Ik heb me ingeschreven voor de Biketour maar zal uiteindelijk toch niet kunnen deelnemen: wat nu?
 10. Ik ben tijdens de Biketour mijn GPS kwijtgespeeld: wat nu?
 11. Wanneer vallen de infosessies?
 12. Kan ik deelnemen met tandem of elektrische fiets?
 13. Wat als ik het geld niet krijg ingezameld?
 14. Ik heb een andere vraag!

Antwoorden

Hoe schrijf ik mij als individu of als team in voor de Biketour?

Ik schrijf me in als individu:

 1. Ga naar www.biketour.be en klik door naar de gewenste taal. 
 2. Klik op "Ik schrijf me in voor de Biketour". Daarna verschijnt het inschrijvingsformulier.
 3. Vul alles in en klik daarna op "Indienen".
 4. Je komt nu op de betaalpagina terecht, die verschilt naargelang je keuze van betaling. Vul je gegevens in en volg de instructies. Als de betaling doorgevoerd is verschijn je direct op onze deelnemerspagina! 

Ik schrijf me als team:

 1. Ga naar www.biketour.be en klik door naar de gewenste taal. 
 2. Klik op "Ik schrijf me in voor de Biketour". Daarna verschijnt het inschrijvingsformulier.
 3. Vul alles in en klik daarna op "Indienen".
 4. Ben je de eerste van je team die zich inschrijft, dan vul je de naam in en zal de naam van het team opgeslagen worden. De andere deelnemers zullen vanaf dan de naam van je team zien verschijnen in de lijst als ze zich inschrijven.
 5. Zijn er al teamleden ingeschreven, dan zal de naam van je team in de lijst verschijnen en kan je die gewoon aanduiden.

Opgelet: de fondsen die opgehaald worden zijn voor het hele team en er verschijnt dus maar één bedrag naast de naam van je team. Jouw persoonlijke sponsors steunen dus je volledige team! Ben je bijvoorbeeld met 3 in een team dan is jullie doel samen 3000 euro. 

 

Hoe kan ik mijn profielpagina delen met anderen?

Ga naar de deelnemerspagina op onze website. Aan de rechterkant van de pagina zie je een lijst met deelnemers. Zoek jezelf in de lijst of gebruik de zoekfunctie om je profiel sneller terug te vinden. Als je op je foto klikt kom je terecht op je sponsorpagina, waar je ook kan zien wie je al gesponsord heeft en hoeveel je al ingezameld hebt. Je kan nu de link in de adresbalk kopiëren en plakken in Facebook, Twitter of e-mail. Als mensen op die link klikken, komen ze automatisch terecht op je sponsorpagina. 

 

Hoe kan ik mijn profielfoto wijzigen?

Ga naar de deelnemerspagina op onze website. Aan de rechterkant van de pagina zie je een lijst met deelnemers. Zoek jezelf in de lijst of gebruik de zoekfunctie om je profiel sneller terug te vinden.

Als je op je foto klikt kom je terecht op je sponsorpagina, daar zie op je foto een button met ‘Bewerk profiel’. Nu denk je waarschijnlijk dat iedereen je profiel kan aanpassen, maar geen zorgen dat is niet het geval. Klik op deze button en je wordt doorverwezen naar een andere pagina waar je je e-mail adres moet doorgeven. Je krijgt een link doorgestuurd naar je e-mail die je gebruikt om je profiel, en dus ook je profielfoto aan te passen.

Heb je al een foto? Dan klik je eerst op verwijderen.

Kies een foto en klik op uploaden. De foto is nu geselecteerd. Vergeet niet onderaan het formulier op indienen te klikken om de aanpassingen op te slaan!

 

Hoe kan ik de naam van mijn team wijzigen?

Ga naar de deelnemerspagina op onze website. Aan de rechterkant van de pagina zie je een lijst met deelnemers. Zoek jezelf in de lijst of gebruik de zoekfunctie om je profiel sneller terug te vinden.

Als je op je foto klikt kom je terecht op je sponsorpagina, daar zie op je foto een button met ‘Bewerk profiel’. Nu denk je waarschijnlijk dat iedereen je profiel kan aanpassen, maar geen zorgen dat is niet het geval. Klik op deze button en je wordt doorverwezen naar een andere pagina waar je je e-mail adres moet doorgeven. Je krijgt een link doorgestuurd naar je e-mail die je gebruikt om je profiel aan te passen. Je kan de naam van je team wijzigen of een team toevoegen als je er nog niet bij aangesloten was.

 

Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens wijzigen?

Ga naar de deelnemerspagina op onze website. Aan de rechterkant van de pagina zie je een lijst met deelnemers. Zoek jezelf in de lijst of gebruik de zoekfunctie om je profiel sneller terug te vinden.

Als je op je foto klikt kom je terecht op je sponsorpagina, daar zie op je foto een button met ‘Bewerk profiel’. Nu denk je waarschijnlijk dat iedereen je profiel kan aanpassen, maar geen zorgen dat is niet het geval. Klik op deze button en je wordt doorverwezen naar een andere pagina waar je je e-mail adres moet doorgeven. Je krijgt een link doorgestuurd naar je e-mail die je gebruikt om je profiel aan te passen.

 

Hoe kan ik een deelnemer sponsoren?

Ik steun een deelnemer online

 1. Ga naar www.biketour.be en klik door naar de gewenste taal.
 2. Klik op "Ik steun een deelnemer". Je komt op die manier rechtstreeks op onze deelnemerspagina.
 3. Je kan een deelnemer zoeken via de zoek balk of scrollen in de lijst. Heb je de deelnemer gevonden dat je wenst te sponsoren? Super! Klik dan op hun foto om op hun sponsorpagina terecht te komen.
 4. Je bent nu op de sponsorpagina van de deelnemer beland die je wenst te sponsoren! Hier kan je zien hoeveel hij/zij al ingezameld heeft en wie gesponsord heeft. Vul je gegevens in op de pagina en geef aan hoeveel je wil doneren. Je gegevens worden door ons enkel gebruikt om een bedanking te sturen, tenzij je zelf aanklikt dat je onze newsletter wil ontvangen. Je kan ook anoniem sponsoren, dan verschijnt je naam niet op de pagina van de persoon en ook niet in onze ‘Live feed’.

Ik steun een deelnemer offline

Je sponsors kunnen ook een overschrijving doen op het algemene rekeningnummer van Dokters van de Wereld; BE26 0000 0000 2929 met vermelding “gift Biketour + [naam van deelneler]”. Het is zeer belangrijk dat deze schenkers bij elke gift deze mededeling vermelden, anders kunnen wij de gift niet toewijzen aan jouw deelname. De gift verschijnt niet direct op de website. Het duurt een aantal werkdagen om de gift te verwerken waarna hij op onze website zal verschijnen.

Ik wil een team steun

Je kan niet rechtstreeks een team sponsoren maar door een deelnemer te sponsoren in dat team wordt je sponsorbedrag rechtstreeks toegevoegd aan het totaal van het team. Je kan dus per team zien hoeveel geld er samen is ingezameld maar ook hoeveel elke deelnemer apart ingezameld heeft.

 

Ik heb een overschrijving gedaan maar mijn gift verschijnt niet op de website: wat nu?

De gift zal worden toegevoegd zodra het geld op onze rekening staat. Wij hebben een aantal werkdagen nodig voor de verwerking van deze gift. Als deze gift na een week nog niet verschenen is op de website dan kan je ons contacteren op events@doktersvandewereld.be of op het nummer +32 (0)2 225 43 00.

 

Is mijn gift fiscaal aftrekbaar?

Je ontvangt van ons automatisch een fiscaal attest als het totaal van je gift(en) van het voorgaand kalenderjaar €40 of meer bedroeg. Dit attest ontvang je in de loop van de maand maart van het daarop volgende jaar. Met dit fiscaal attest heb je recht op een forfaitaire belastingvermindering van 45% van je gift(en).

Bijvoorbeeld

 

Ik heb me ingeschreven voor de Biketour maar zal uiteindelijk toch niet kunnen deelnemen: wat nu?

Laat het ons zo snel mogelijk weten via telefoon op +32 (0) 2 225 43 00 of via e-mail via events@doktersvandewereld.be

 • Annuleer je vóór 10 augustus: je krijgt je inschrijvingsgeld volledig terugbetaald.
 • Annuleer je na 10 augustus: je inschrijvingsgeld wordt niet meer tergubetaald..

Opgelet! Sponsorgeld wordt niet terugbetaald aangezien het gaat om giften. Als je bijvoorbeeld niet kan deelnemen dit jaar hab je de mogelijkheid om je sponsorgeld te houden als je van plan bent om volgend jaar mee te doen. Als je niet van plan bent om mee te doen worden de fondsen toegevoegd aan het totaal van dit jaar.

 

Ik ben tijdens de Biketour mijn GPS kwijtgespeeld: wat nu?

Het gebruik van de GPS in inbegrepen in de inschrijving! Als je de GPS onderweg zou verliezen, dan krijg je na de Biketour een factuur toegestuurd voor een terugbetaling. Dit zal €85 zijn. Zorg er dus goed voor en laat hem nergens rondslingeren!

 

Wanneer vallen de infosessies?

We hebben twee infosessies ingepland voor de mensen die nog niet helemaal overtuigd zijn en nog meer informatio wensen. De infosessies zullen doorgaan op ons hoofdkantoor te Brussel (Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel) en vinden plaats op woensdag 1 maart van 18 tot 20.

Inschrijvingen via events@doktersvandewereld.be.

 

Kan ik deelnemen met tandem of elektrische fiets?

Je kan deelnemen met een tandem, ligfiets of elektrische fiets. De deelname me één van deze drie soorten fietsen is op eigen risico. Het busje van de technische bijstand is niet groot genoeg om een tandem of ligfiets te vervoeren bij problemen.

Als je wenst deel te nemen met een elektrische fiets ben je zelf verantwoordelijk voor de batterij en het opladen ervan. Het is ook aangerand een reservebatterij mee te nemen. De batterijen dienen ook van goede kwaliteit te zijn. Het is de bedoeling dat je volledige afstand van de dag kan afleggen zonder tussendoor ergens te moeten opladen. We rijden tussen de 100 en 120 kilometer per dag dus de elektrische fiets moet dit aankunnen.

 

Wat als ik het geld niet krijg ingezameld?

Het is absoluut een uitdaging voor elke deelnemer om minstens €1000 aan sponsoring te zoeken, maar voor iedereen haalbaar! Je zal er heel wat tijd moeten insteken en vroeg genoeg beginnen. De solidaire uitdaging bij dit avontuur is minstens even belangrijk als de sportieve uitdaging. Als je echt niet meer weet op welke manier je nog fondsen kan inzamelen, aarzel niet om ons te contacteren via e-mail op events@doktersvandewereld.be of op het nummer +32 (0)2 225 43 00. We geven je graag tips voor acties of extra motivatie om door te zetten!

 

Ik heb een andere vraag!

Heb je nog andere vragen, contacteer ons op het nummer +32 (0) 2 225 43 00 of via e-mail op events@doktersvandewereld.be.