Biketour 2017 - Tips om geld in te zamelen

Biketour 2017 - Tips om geld in te zamelen

Email
Naast de sportieve uitdaging, wacht er nu nog een tweede uitdaging: zoveel mogelijk geld inzamelen voor Dokters van de Wereld. Hieronder vind je enkele tips die je hierbij kunnen helpen.

Wacht niet te lang met het zoeken van sponsors

Hoe vroeger je begint met het werven van sponsors, hoe meer sponsorgeld je kunt ophalen. Daarom raden we je aan om hiermee te starten onmiddellijk na je inschrijving via Dokters van de Wereld. 

Na je inschrijving wordt er automatisch een actiepagina aangemaakt op onze website. Deze pagina kan je delen met je potentiële sponsors. Je supporters kunnen hier snel en veilig online een gift doen.

Op je actiepagina staat ook een teller die aangeeft hoeveel geld je al hebt ingezameld en wie er een bijdrage heeft gestort. Opgelet! Offline betalingen zullen niet op je teller verschijnen.

Je kan ook deelnemen als team en je fondsenwerving samen organiseren. 

Manieren om geld in te zamelen

Je vrienden en kennissen kunnen je steunen

Aarzel niet om al je kennissen te vragen om je actie te steunen met een gift (die fiscaal aftrekbaar is vanaf € 40). Hoe meer je met de mensen in je omgeving over dit initiatief praat, hoe meer kans je hebt om je streefdoel te bereiken. Er zijn verschillende manieren om een gift te geven:

  • Online via je eigen actiepagina: als je een actiepagina opmaakt kunnen je sponsors je steunen via een online betaling.

  • Per bankoverschrijving: je sponsors kunnen een overschrijving doen op het algemene rekeningnummer van Dokters van de Wereld BE26 0000 0000 2929 met vermelding “gift Biketour + [naam van deelnemer]”.
    Het is zeer belangrijk dat deze schenkers bij elke gift deze mededeling vermelden, anders kunnen wij de gift niet toewijzen aan jouw deelname.

  • Via betaling in contanten: het sponsorgeld dat je zelf cash inzamelt stort je zelf door naar de rekening van Dokters van de Wereld met de mededeling “Cash inzameling Biketour + naam deelnemer]” Opgelet! Voor giften in contanten kunnen wij geen fiscale attesten verstrekken omdat het niet wordt beschouwd als een persoonlijke gift. Het bedrag is immers de optelsom van verschillende giften door derden. Daarom raden wij aan om te vragen aan je sponsors om rechtstreeks te storten via de twee bovengenoemde methoden. 

Vraag je collega’s en je werkgever om je te sponsoren

Je werkomgeving is een plaats waar je vele potentiële donors kan vinden. Niet alleen je collega’s maar ook je werkgever is misschien geïnteresseerd in dit initiatief en bereid om je te steunen. Ook hier is een fiscaal attest verkrijgbaar vanaf een gift van € 40.

Organiseer een inzamelactie

Je kan je spaarvarken op je bureau zetten zodanig dat iedereen er naar believen iets kan instoppen of je kan het grootser aanpakken en zelf (of met je team) een heus evenement organiseren voor je potentiële sponsors. Een wafelbak, tombola, een spaghettifeest, een bierproefavond of een fuif met de verkoop van steunkaarten… de mogelijkheden zijn eindeloos en amusement is verzekerd!

De opbrengsten van je actie(s) stort je door naar ons algemeen rekeningnummer met de juiste mededeling.

Spread the word 

Het is heel eenvoudig: hoe meer je praat over deze wedstrijd, hoe meer kans je hebt om nieuwe sponsors te vinden. Dus, neem elke gelegenheid te baat om over dit initiatief te praten. En vraag je vrienden om het ook door te vertellen aan hun kennissen. Je kunt misschien anderen motiveren om ook voor Dokters van de Wereld deel te nemen aan de Biketour.

Deel de URL van je persoonlijke actiepagina

  • Stuur een e-mail naar al je contacten om hen te informeren over je deelname. Dit bericht kan er bijvoorbeeld als volgt uitzien.

Beste vrienden,

Ik heb besloten om dit jaar iets heel bijzonders te doen: ik ga op 21 september meedoen aan de Biketour van Dokters van de Wereld. Dit is voor mij niet alleen een sportieve uitdaging maar het houdt ook een persoonlijk engagement in. Mijn doel is immers om zoveel mogelijk sponsors achter mij te scharen en op die manier fondsen te werven voor de gezondheid van moeders en kinderen overal ter wereld!

Ik heb ook jullie nodig want het is alleen met de medewerking van ieder van jullie dat ik mijn doel kan bereiken. Doe dus een gift om mij te sponsoren én om Dokters van de Wereld te steunen in haar strijd voor het recht op gezondheidszorg.

Een gift doen kan via mijn persoonlijke actiepagina [plak hier de url van je actiepagina] of via overschrijving op het rekeningnummer BE26 0000 0000 2929 met vermelding “gift Biketour + [jouw naam]”

Tot binnenkort,

[NAAM]

 

  • Creëer een automatische handtekening voor je e-mails

Ik fiets van 21 tot 23 september mee met de Biketour ten voordele van Dokters van de Wereld. 

Steun mijn actie en doe een gift! [URL VAN JE ACTIEPAGINA]

 

  • Maak gebruik van sociale media : Facebook, Twitter, Linkedin, Tumblr en andere.

- [NAAM] bereidt zich voor op de Biketour, die binnen 6 weken van start gaat!  

- [NAAM] heeft al 200€ ingezameld: maar ik heb ook jou nog nodig! (+ URL ACTIEPAGINA) 

Je kan ook leuke foto’s en filmpjes delen om je vrienden te motiveren jou te sponsoren.

 

Overtuig je vrienden van onze projecten

  • Leg uit waar Dokters van de Wereld mee bezig is

Ook aan vrienden en familie moet je kunnen uitleggen wat Dokters voor de Wereld precies doet en waarom je besloot om onder het vaandel van deze vereniging te lopen. Je zal meer giften inzamelen als je een juist beeld kan geven van de organisatie waarvoor je loopt. 

Het is heel belangrijk om een goede uitleg te kunnen geven over Dokters van de Wereld en over onze projecten in België en de wereld. Jouw sponsors doen immers aan Dokters van de Wereld een gift; zij willen dus weten of hun geld nuttig besteed wordt. Aarzel ook niet om de mensen te verwijzen naar onze website. Hier vinden ze algemene informatie en informatie over wat wij doen om de gezondheid van vrouwen en kinderen te verbeteren.

  • Leg je persoonlijke motivatie uit

 Deze wedstrijd vergt een behoorlijke fysieke inspanning en dus ook een goede voorbereiding. Aarzel niet om dit ook te vertellen aan de mensen in je omgeving en vraag hen daarom je te komen aanmoedigen. Leg ze duidelijk uit waarom jij juist ervoor gekozen hebt voor Dokters van de Wereld en niet voor een ander goed doel te fietsen.

Nog hulp nodig ?

Wij staan klaar om je met raad en daad bij te staan!

Contacteer ons op events@doktersvandewereld.be of op ons algemeen nummer (0)2 225 43 00.